Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΛΕΞΙΠΑΙΓΝΙΟ είναι ένα σύγχρονο κέντρο που παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές, νευρολογικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες.

Παρεμβαίνουμε σε προβλήματα όπως διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμός, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, διαταραχές του λόγου, ψυχοκινητική καθυστέρηση, σύνδρομα.

Ο στόχος μας είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση των δυσκολιών και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τους.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς. Επιπλέον, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με παιδίατρους, παιδοψυχιάτρους και αναπτυξιολόγους.

 

Προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια οργάνωση του κάθε θεραπευτικού προγράμματος ακολουθούμε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο λειτουργίας :

  • Τηλεφωνική επικοινωνία στο 2102440094, 6973167150 με τους υπεύθυνους του κέντρου , θα οριστεί το πρώτο ραντεβού γνωριμίας και αξιολόγησης.
  • Λήψη του κοινωνικού ιστορικού , αξιολόγηση και στη συνέχεια ενημέρωση των γονέων για τις δυσκολίες του παιδιού.
  • Παραπομπή για την έκδοση ιατρικής γνωμάτευσης από συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (π.χ. παιδοψυχίατρος ή αναπτυξιολόγος), Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής (ΚΨΥ), δημόσια νοσοκομεία.
  • Σχεδιασμός θεραπευτικού προγράμματος.
  • Έναρξη θεραπείας. Οι συνεδρίες είναι ατομικές και πραγματοποιούνται συνήθως 1- 2 φορές την εβδομάδα. Αν κρίνεται απαραίτητο μπορούν να μειωθούν ή να αυξηθούν.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς καλούνται να παρακολουθήσουν ένα μέρος της συνεδρίας με σκοπό να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή ασκήσεων (π.χ. γραφοκινητικές ασκήσεις, άρθρωση φωνημάτων, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης ).
  • Η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του θεραπευτικού προγράμματος είναι η συνέπεια στις θεραπείες και εξάσκηση στο σπίτι με το υλικό που παρέχει το κέντρο μας στους μικρούς μας φίλους.

Η έγκυρη διάγνωση και η αντιμετώπιση των δυσκολιών βοηθά στην ψυχική, μαθησιακή και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού.