Ελμίρα Μεχραλίεβα

Λογοθεραπευτρια 

Υπεύθυνη του κεντρου ειδικων θεραπειων »λεξιπαιγνιο»

Μελος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Πάτρα και φέρει τον τίτλο “Πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια”, το 2008. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθερεπευτών Ελλάδος.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Υποστήριξης και Πληροφόρησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΚΥΠΕΚΟ). Στη συνέχεια ακολούθησε συνεργασία με διάφορα κέντρα ειδικών θεραπειών. 

Για πάνω από 10 χρόνια προσφέρει εξειδικευμένες κλινικές υπηρεσίες σε παιδιά με ειδική γλωσσική διαταραχή, καθυστέρηση της ανάπτυξης της ομιλίας και του λόγου, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, τραυλισμό, νευρολογικές διαταραχές και σύνδρομα, νοητική καθυστέρηση, διάχυτές αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμό, διγλωσσία.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τον αυτισμό, βαρηκοΐα, τραυλισμό, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα. Τα πιο συμαντικά από τα οποία είναι : Παιδικός Τραυλισμός : αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση, Διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ),  Επισκόπηση αυτισμού και διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, Βαρηκοΐα στα παιδιά – διάγνωση και αντιμετώπιση, Τεστ ανίχνευσης διαταραχών ομιλίας και λόγου για παιδιά 4 χρονών ΑνΟμιΛο 4, Αυτισμός – θεραπευτικές παρεμβάσεις, Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων προφορικού λόγου, Dr. Rosenbek Workshop «How to Treat Aphasia, Dysarthria and Apraxia of Speech: Evidence and Experience».  

Έχει εκπαιδευτεί στην χρήση του Συστήματως Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS – Picture Exchange Communication System).

Από το 2014 έως τώρα διατηρεί το Κέντρο Ειδικών Θεραπείων ΛΕΞΙΠΑΙΓΝΙΟ στην περιοχή Αχαρναίς. Το 2019 μαζί με την εργοθεραπεύτρια Μ. Χριστοπούλου δημιούργησαν  το Κέντρο Αναπτύξης Παιδιού και Εφήβου ΕΡΓΟΛΕΞΟΝ στην περιοχή Περιστέρι. Και στα δυο κέντρα προσφέρει  αξιολόγηση, πρόληψη και θεραπεία παιδιών και εφήβων με πολλαπλά προβλήματα λόγου και ομιλίας στην  Ελληνική, καθώς  και στη Ρώσικη γλώσσα. Επίσης, παρέχει ενημερώση και συμβουλευτική στους γονείς για θέματα που αφορούν την γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών και το λογοθεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάσταση των διαταραχών λόγου.  Παράλληλα συνεργάζεται με  Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Αναπτυξιολόγους, Παιδοψυχίατρους.